Гласање од публика

Информации околу гласање:

 • Гласањето е отворено до 2ти Окт 2019, 23:59 . Од 10те видеа изберете ги вашите три фаворити!!!

Како се гласа:

ПРВ ЧЕКОР

Разгледајте ги видеата на сите полуфиналисти и внесете ги вашите три фаворити во гласачкото сандаче.

Мора да внесете три фаворити за да продолжите понатаму со гласањето.

ВТОР ЧЕКОР

Регистрирајте се со еден клик! Ова може да го направите со ваш личен профил на социјален медиум (пр. Фејсбук).

Регистрацијата е задолжителна доколку сакате да гласате. Може да гласате само еднаш.

ТРЕТ ЧЕКОР

Споделете со вашите пријатели за кого сте гласале или јавете се/пратете порака на тимот за којшто сте гласале.

Вашиот глас веќе е валиден, а оваа информација може да ја споделите со тимот и со вашите пријатели.

 • Bintern

  Bintern ги поврзува студентите со компаниите за обавување практична работа и невработените за да најдат работа!   Bintern connects the students and unemployed with companies.

  Youtube

  More details

 • Challenger

  Challenger  е мобилна апликација која ги наградува луѓето кои пешачат или возат велосипед. Колку повеќе километри пешки или на велосипед, толку повеќе поени кои подоцна ти носат попусти и награди. Challenger поставува дневни, неделни и месечни предизвици и со нивно успешно исполнување, корисниците ќе можат да добијат директни награди. Дополнително сите се натпреваруваме и меѓусебно се мотивираме, а најважно од се создаваме позитивен вајб заедно за градење на подобро општество […]

  Youtube

  More details

 • CoSense™ 

  Иновативна, оригинална програма за Coaching со напредни методи и мултидисциплинарен пристап за едукација и мотивација за личен развој, преку методи на комбинирање на coaching со физиотерапија, креативност и уметност, како и преку вклучување на сеанси со музика. Препознатлива, но и несекојдневна во светски рамки ќе биде наменета првенствено за лица со попреченост и членовите на нивната заедница, но и на пошироката јавност. CoSense™ ќе понуди програмски методи за работа и со […]

  Youtube

  More details

 • Druzenje Bez Granici

  Целта на проектот Дружење без граници е отворање на дневен центар за ученици со посебни образовни потреби од основните и средните училишта од Скопје. Центарот ќе работи во попладневните часови кога учениците ќе доаѓаат да се дружат, забавуваат и да научат нешто ново преку активности како: цртање, боење, тимски игри, изработка на производи, учење на јазици, култури и сл. Овој центар ќе придонесе за социјализација, инклузија и чувство на еднаквост на учениците со посебни образовни потреби. […]

  Youtube

  More details

 • EdiStraw

  Eдистрав (edistraw) е компанија која произведува биоразградливи цевки за пиење коишто се јадат. Цевките се со различни вкусови, бои и големини. Приходите доаѓаат преку продажба на цевките, но и платени реклами на самите пакувања на цевките. Нашата мисија е целосно да ја замениме употребата на пластични цевки за пиење за една употреба. Edistraw is a company that produces edible, biodegradable drinking straws. The edistraws come with different tastes, colors, and […]

  Youtube

  More details

 • Eko Ice

  Нашата идеа се вика Еко Мраз со која сакаме да ги создадеме највкусните коцки мраз кои ќе ви го разладат пијалокот, но истовреме и правиме општо добро на сето неискористено овошје и зеленчук. Во светот па и кај нас се фрла една третина овошје и зеленчук што не е спазмерно со тоа колку се произведува.  Кога го дознавме овој податок  ни дојде идеа да оваа 1/3 на производи се земе […]

  Youtube

  More details

 • GouPedal

  ГоПедал е уред со педали кој ви овозможува да вежбате седејќи и притоа генерира електрична енергија  со која може да го полните вашиот телефон или лаптоп. Овој уред е лесен, компактен и ви дозволува да го користите вашето време ефикасно. ГоПедал е перфектниот продукт за сите кои поминуваат многу време седејќи и се подготвени да создадат поздраво утре. GoPedal is a product with pedals that allows you to exercise while […]

  Youtube

  More details

 • Home for All

  “Дом за сите” е проект на тројца млади ентузијасти со образование и работно искуство во архитектурата и градежништвото. Ние развиваме иновативни маркетинг решенија, креирајќи индивидуални единици за живеење на маргинализираните лица. “Home for all” is a project of three young enthusiasts with education and work experience in architecture and construction. We develop innovative, novel marketing solutions by creating individual home units for the socially marginalized people in our communities.

  Youtube

  More details

 • Imash Talent

  Имаш талент е freelance веб платформа на која младите ќе можат да го искористат својот талент, да помогнат на некој и притоа да заработуваат пари. Imas Talent is a freelance web platform on which young people can use their talent, can help others while making income.

  Youtube

  More details

 • TreeBanks

  Трибенкс е едноставен, а моќен концепт. За секоја резервација направена преку нашите партнери ние ќе засадиме дрво. Вие го резервирате вашето патување, а ние садиме дрво за без пари. Најважно, нема да ве чини нипто. Со садењето дрвја преку Трибенкс  допринесувате во намалувањето на јаглерод диоксид во светот. Резервирај го твојот следен одмор на: www.treebanks.com. Treebanks is a simple but powerful concept. For each booking made through our partners we will plant […]

  Youtube

  More details